Ciasto Mleczna Kanapka Soft Przepis na Czekoladowe Ciasto Brownie z Kremem Jak Tort z Owocami Keto Low Carb Mąka Bambusowa

Przepis z użyciem mojego soft brownie, które już pokochaliście. Nowa odsłona mokrego ciasta czekoladowego, które świetnie współgra z letnimi owocami! Wystarczy, że rozwalisz brownie – ja używam blendera – pobawisz się chwilę układając kolejno warstwy. Ciasto może być z powodzeniem tortem urodzinowym! Użyłam jagód, ale robiłam również z truskawkami!

Składniki na ciasto:

  • 100 g mascarpone
  • 100 g masła
  • 4 jaja
  • 4 łyżki erytrytolu (też zależy jak lubisz – do smaku)
  • 2 łyżki kakao ciemnego
  • 20 g mąki bambusowej

Do kremu dodatkowo:

  • 150 g mascarpone
  • krople o smaku karmelowym ze stewią (Niks)
  • Polewa: ok. 60 g czekolady

Przygotowanie:

  1. Upiecz soft brownie z mojego starego przepisu (link).
  2. Po przestudzeniu zblenduj ciasto lub rozgnieć widelcem.
  3. Połowę wyłóż na formę z papierem do pieczenia. Dokładnie rozprowadź.
  4. Wylej rozpuszczone mascarpone lub rozsmaruj miękki serek – doprawiłam kroplami Niks o smaku karmelowym. Ułóż owoce lub dżem – oczywiście można bez.
  5. Wstaw do zamrażki na ok 20 minut – będzie łatwiej o równe warstwy.
  6. Teraz druga część dekonstrukcji soft brownie. Wygładź łyżką lub dłońmi. Polewa to po prostu czekolada.

1 Comments on “Ciasto Mleczna Kanapka Soft Przepis na Czekoladowe Ciasto Brownie z Kremem Jak Tort z Owocami Keto Low Carb Mąka Bambusowa

  1. Uwielbiam wszystkie Twoje ciasta z soft Brownie 😍😍😍 idealnie słodkie, mięciutkie, rozpływające się w ustach 🤤

Dodaj komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *