Deser a’la Kinder Pingui bez Laktozy Ekspresowy Kokosowe Batoniki bez Pieczenia Keto Fit Low Carb

Deser inspirowany popularnymi batonikami z lodówki. Tutaj wersja kokosowa – bezmleczna. Pyszna chmurka w objęciach kokosowej czekolady. Tylko trzy składniki – a tyle smaku!

Składniki na czekoladową otoczkę:

  • 100 g czekolady
  • 120 g pasty kokosowej (100-150 będzie ok)

Poza tym puszka mleczka kokosowego (idzie całość wraz z wodną częścią) oraz coś do osłodzenia.

Przygotowanie:

1. Po prostu rozpuszczamy razem w kąpieli wodnej łącząc w jednolitą masę.

 

2. Środek to po prostu puszka mleczka kokosowego z aromatem waniliowym i 10 g żelatyny / agaru (agaru dajemy więcej). Należy podgrzać mleczko aby rozpuścić w nim żelatynę.

3. Wylej do formy połowę czekoladowo kokosowej masy. Wstaw to do lodówki na 10-15 minut (ma stwardnieć).

 

4. Po przestudzeniu mleczka wylewamy na czekoladowe. Wstaw do lodówki na pół godziny mniej więcej do stężenia.

 

5. Wylej resztę czekoladowo kokosowego kremu. Schłódź.

Przepyszne!
Video z przygotowaniem LINK

Przepis pochodzi z ebooka letniego:

KLIKNIJ W OBRAZEK, BY PRZEJŚĆ DO WPISU Z MENU EBOOKA ORAZ INSTRUKCJĄ JAK GO NABYĆ:

4 Comments on “Deser a’la Kinder Pingui bez Laktozy Ekspresowy Kokosowe Batoniki bez Pieczenia Keto Fit Low Carb

  1. Już wiem do czego wykorzystam pastę kokosową 😍muszę kupić tylko mleczko i w piątek działam

Dodaj komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *