Deser inspirowany popularnymi batonikami z lodówki. Tutaj wersja kokosowa – bezmleczna. Pyszna chmurka w objęciach kokosowej czekolady. Tylko trzy składniki – a tyle smaku!
Składniki na czekoladową otoczkę:
- 100 g czekolady
- 120 g pasty kokosowej (100-150 będzie ok)
Poza tym puszka mleczka kokosowego (idzie całość wraz z wodną częścią) oraz coś do osłodzenia.
Przygotowanie:
1. Po prostu rozpuszczamy razem w kąpieli wodnej łącząc w jednolitą masę.
2. Środek to po prostu puszka mleczka kokosowego z aromatem waniliowym i 10 g żelatyny / agaru (agaru dajemy więcej). Należy podgrzać mleczko aby rozpuścić w nim żelatynę.
3. Wylej do formy połowę czekoladowo kokosowej masy. Wstaw to do lodówki na 10-15 minut (ma stwardnieć).
4. Po przestudzeniu mleczka wylewamy na czekoladowe. Wstaw do lodówki na pół godziny mniej więcej do stężenia.
5. Wylej resztę czekoladowo kokosowego kremu. Schłódź.
Przepis pochodzi z ebooka letniego:
KLIKNIJ W OBRAZEK, BY PRZEJŚĆ DO WPISU Z MENU EBOOKA ORAZ INSTRUKCJĄ JAK GO NABYĆ:
Najbardziej lubię przepisy z niewielu składników. Dziękuję serdecznie!
Już wiem do czego wykorzystam pastę kokosową 😍muszę kupić tylko mleczko i w piątek działam
Proste szybkie i pyszne.To co tygryski lubią najbardziej:)Bierzcie i róbcie:)
W domu kurzy się pasta kokosowa – już wiem, do czego wykorzystam, dziękuję!