Wege Smalczyk w Kuchni Keto i Przepis na Wytrawny Keks z Warzywami Low Carb

Szukasz ciewych dodatków lub produktów do smażenia? Polecam ci wege smalczyk, który z kompozycją przypraw doskonale sprawdzi się zarówno jako tłuszcz na patelnie jak i na przykład składnik wytrawnych wypieków jak muffiny, omlety czy jak tutaj w przepisie na keks na słono. Dostaniesz go nawet w sklepach stacjonarnych.

 

Składniki:

  • 5 jaj mniejszych lub 4 duże
  • Pół szklanki mąki migdałowej
  • Warzywa typu przegląd lodówki (u mnie seler, pomidor i cebula)
  • Wege smalczyk – 3 łyżki
  • 2 łyżki papryki słodkiej w proszku
  • Łyżeczka soli płaska

Przygotowanie:

1. Delikatnie podsmaż pokrojone w kostkę warzywa na smalczyku i odstaw.
2. Ubij białka z solą, dodaj żółtka, mąkę oraz przestudzone warzywa i przelej do formy.
3. Piecz 30 minut około w 150 stopniach z termoobiegiem.
Sugerowane 2 porcje śniadaniowe – można zrobić połowy składników na raz oczywiście lub większą porcję równie dobrze.

Wege smalczyk skład: Olej kokosowy 72,4%, oliwa z oliwek 16,1%, cebula suszona 7,7%, jabłko suszone 1,3%,czosnek suszony 0,9% sól himalajska różowa, majeranek 0,5% pieprz czarny mielony, ekstrakt z czosnku0,1%, ekstrakt z cebuli 0,1%.

 

2 Comments on “Wege Smalczyk w Kuchni Keto i Przepis na Wytrawny Keks z Warzywami Low Carb

Dodaj komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *