Roladki z Bakłażana Inspirowane Kuchnią Gruzińską Badridżani Rollsy Keto Przepis Przekąska Wege Low Carb

Pyszne i szybkie roladki z bakłażana idealne na posiłek lub przekąskę. Inspirowane badridżani z kuchni gruzińskiej proste, smaczne i odżywcze keto sushi!

Składniki:

  • bakłażan – najlepiej jak najdłuższy
  • serek śmietankowy a’la Philladelphia
  • oliwa
  • orzechy włoskie
  • kolendra świeża
  • czosnek

Przygotowanie:

  1. Pokrój bakłażana w półcentrymentrowe plastry wzdłuż dłuższej krawędzi. Nie używam „piętek – czyli części z samą skorą z krawędzi. Posypujemy solą i odstawiamy na pół godziny.
  2. Pasta: wrzuć do blendera 100 g serka, 100 g orzechów włoskich, kilka liści kolendry, ząbek czosnku i kilka kropel oliwy. Zblenduj na aksamitny krem.
  3. Opłucz plastry bakłażana i oszusz ręcznikiem papierowym.
  4. Wylej odrobinę oliwy na rozgrzanąpatelnię i smaż bakłażan z obu stron do zarumienienia.
  5. Po zdjęciu z patelni oszusz ręcznikiem papierowym.
  6. Przestudzone plastry bakłażana posmaruj pastą i zawiń. Możesz jeszcze dać pastę na górę rollsów i posypać kolendrą i orzeszkami.

kcal całości ok 1170 (ok. 670 g)

T: 103,5 B: 27,8 Wn: 25,9

w 100 g ok. 174 kcal

T: 15,5 B: 4,2 Wn: 3,7

 

3 Comments on “Roladki z Bakłażana Inspirowane Kuchnią Gruzińską Badridżani Rollsy Keto Przepis Przekąska Wege Low Carb

  1. Często robię takie przekąski z bakłażana cukini i polecam tę z Twojego przepisu 👌 szybko się robi do tego sosik czosnkowy lub inny 😋pycha

  2. Mmm choć za bakłażanem nie przepadam to zrobię z cukinią. Dziękuję za smaczny przepis 🙂

Dodaj komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *