Bardzo prosty deser, który wykonasz dosłownie w 10 minut. Atrakcyjna, wygodna forma czyni go doskonałą formą keto pralinki na dodatek do posiłku czy też po prostu jeśli chcesz stworzyć coś kreatywnego i zabłysnąć wśród gości! Kilka prostych składników, ręczna, ale niewymagająca wielkiego wysiłku robota! Sprawdź jak zjeść deser i dostarczyć makroskładników i nasyć ciało i głowę!
Składniki:
- czekolada bez cukru – użyłam kawowej, ale może być po prostu w miarę przyzwoita ciemna 🙂 – 80 g + 60 do polewy
- 2 łyżki oleju mct lub kokosowego
- pół szklanki mąki migdałowej (w razie potrzeby dosyp więcej jeśli będzie zbyt mokre – to będzie zależne od użytej czekolady i tłuszczu)
- słodzidło w kropelkach – użyłam nicks z ketosklepu
- 3 łyżki pasty kokosowej ze słoika – może być serek mascarpone lub śmietankowy też – ewnetualnie gęstym dżemem też można – no ewentualnie masłem orzechowym – wersji może być wiele!!
Przygotowanie:
- Rozpuść czekoladę w kąpieli wodnej. Połącz z mąką migdałową – opcjonalnie dosłodź.
- Wyłóż na papier do pieczenia – „ugnieć” w prostokątny kształt na płasko.
- Wstaw do lodówki na kilka minut aby delikatnie stwardniało – będzie łatwiej zawijać.
- Wyjmij i posmaruj kremem.
- Zawiń w rolkę. Polej czekoladą roztopioną w kąpieli wodnej 🙂
- Wstaw do lodówki 🙂 Jeśli to pomoże to na MOICH SOCIAL MEDIACH – FILM Z PRZYGOTOWANIA 🙂