Ptasie Mleczko o Smaku Michałków (Przemichałków) Bez Cukru Bez Glutenu Bez Mleka

Połączyłam dwa wasze ulubione ostatnio przepisy z mojego bloga: przemichaszki i ptasie mleczko czekoladowe bez cukru. Jak dla mnie rozkosz idealna na lato: smak cukierków z lekkością deseru na zimno.

Wrzucam wpisy o keto i dziele się wszystkim, co uważam za słuszne – głównie autorskimi przepisami.  Robię to zupełnie za darmo. Natomiast jeśli chcesz wesprzeć możesz postawić mi „kawę” tutaj www.buycoffee.to/przeketonowa dzięki 🙂 Jeśli chcesz śledzić moje życie na i widzieć więcej, być na bieżąco – zaobserwuj mnie w mediach społecznościowych. Jestem na Facebooku i na Instagramie.

Składniki:

  • 400 ml mleczka kokosowego z puszki 
  • 3-3,5  łyżki żelatyny w zależności od gęsgtości mleczka
  • 150 g masła orrzechowego – uzyłam z kawalkami orzeszków
  • 80 g maki z orzechów arachidowych
  • czekolada ciemna 100 g lub ciemna 60 g + mleczka 40 g 
  • kropelki karmelowe

Przygotowanie:

  1. Odlej część mleczka kokosowego i podgrzej w kapieli wodnej rozpuszczając w nim żelatynę. Przestudź i połącz z resztą mleczka
  2. Połącz mleczko kokosowe z roztopioną w kąpieli wodnej czekoladą, zamieszaj. Dodaj masło orzechowe i zblenduj.
  3. Na końcu dodaj mąke z orzechów arachidowych, wymieszaj i przelej do formy wyłożonej papierem
  4. Wstaw do lodówki do stężenia.

Dodaj komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *