Migdałowa Chmurka na Czekoladowym Spodzie Fit Jak Ptasie Mleczko bez Cukru bez Laktozy Low Carb Keto Deser bez Pieczenia

Nieziemskie delikatne, puszyste o ciasteczkowym aromacie ptasie mleczko na bogato. Deser bez pieczenia, bez cukru i jeszcze do tego bez laktozy! Coś pysznego z dobrym składem proste w przygotowaniu nie tylko dla fanów keto – mało kalorii!

 

 

Składniki:

  • 400 g mleczka kokosowego (puszka)
  • 80 g kremu słony migdał
  • Łyżka żelatyny
  • 80 g czekolady
  • 80 g mąki migdałowej

Przygotowanie:

  1. Rozpuść w kąpieli wodnej czekoladę i wymieszaj z mąką migdałową. Ułóż, wręcz ugnieć na blaszce wyłożonej papierem do pieczenia.
  2. Góra to: wymieszane mleczko kokosowe z kremem migdałowym i żelatyną. Podgrzałam, by rozpuścić żelatynę – poźniej dodałam krem słony migdał z Cocofarmshop. Dodatkowo zmiksowałam blenderem (może być mikser zwykły). Dodałam też kilka ziaren soli morskiej by podkręcić smaki. Oczywiście opcjonalnie słodzidło wedle uznania – ja nie potrzebowałam.
  3. Poczekaj aż przestygnie i schowaj na parę minut do lodówki zanim wylejesz na spód. Powinno delikatnie stężeć 🙂 .

Na górze figle z czekolady dla dekoracji.

Kcal całości ok. 1970

kcal w 100 g ok. 303 (całośc ma ok 650 g)

T: 27,54 B: 7,5 Wn: 5,7

 

 

7 Comments on “Migdałowa Chmurka na Czekoladowym Spodzie Fit Jak Ptasie Mleczko bez Cukru bez Laktozy Low Carb Keto Deser bez Pieczenia

Dodaj komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *