Bardzo proste, bardzo smaczne lody idealne dla tych, którzy ograniczają nie tylko węglowodany lecz i produkty mleczne. Prosty, krótki skład, kilka minut przygotowania! Minimum kalorii – maksimum smaku! Ja dodałam startą czekoladę, ale możesz łączyć z innymi dodatkami jak masło orzechowe, rozpuszczona czekolada, owoce itp.
Wrzucam wpisy o keto i dziele się wszystkim, co uważam za słuszne – głównie autorskimi przepisami. Robię to zupełnie za darmo. Natomiast jeśli chcesz wesprzeć możesz postawić mi „kawę” tutaj www.buycoffee.to/przeketonowa dzięki 🙂 Jeśli chcesz śledzić moje życie na i widzieć więcej, być na bieżąco – zaobserwuj mnie w mediach społecznościowych. Jestem na Facebooku i na Instagramie.
Składniki do przygotowania (około: bo mniej więcej połowę tego kremu użyłam do malinowej chmurki – to będzie następny przepis)
na 6 takich lodów:
- ok. 200 g jogurtu kokosowego z Lidla
- płaska łyżka żelatyny rozrobiona w ok 50 ml wody
- jajko
- kropelki Nicks do smaku – u mnie karmel i wanilia
- starta mleczna czekolada Torras
*kropelki i czekolada zamówisz w ketosklep.pl z kodem rabatowym PRZEKETONOWA w ramach współpracy
Przygotowanie:
- Rozrób żelatynę w ciepłej wodzie lub w kąpieli wodnej (z wodą) i odstaw.
- Ubij białko, dodaj żółtko, też odstaw.
- Dodaj przestudzoną żelatynę do jogurtu kokosowego i zamieszaj – na koniec dodaj ouszysty kogel mogel z jajka, wymieszaj, dosłodź.
- Przelej do foremek i wstaw do zamrażarki. – Jako dodatek starłam ok. 20 g czekolady mlecznej i dodałam kropelki do osłodzenia.
Inne przepisy na lody:



