Keto Sernik z Ricotty Puszysty Babka Wielkanocna Sernikowa Przepis na Ciasto Bez Cukru Bezglutenowe

Najlepszy serniczek jaki stworzyłam! Idealny, lekki, delikatny, puszysty i rozpływający się w ustach! W połączeniu z polewą czekoladową prawdziwa rozkosz dla podniebienia!

Składniki:

  • 250 g ricotty
  • 60 g masła (miękkiego)
  • 6 jaj
  • 30 g mąki bambusowej
  • 60 g budyniu waniliowego bez cukru
  • 30 g erytrytolu
  • 30 g inuliny z cykorii

Przygotowanie:

  1. Wymieszaj dokładnie serek z miękkim masłem w temperaturze pokojowej.
  2.  Dodaj żóltka jaj i sypkie składniki prócz erytrytolu i zmiksuj na gładki krem.
  3. Ubij białka ze słodzidłem na sztywno.
  4. Połącz delikatnie obie masy na wolnych obrotach lub łyżką.
  5. Przelej do foremek i piecz około 30-35 minut w 150 stopniach z termoobiegiem lub 170 bez termoobiegu.
  6. Wyciągaj po przestudzeniu, najlepiej również po schłodzeniu w lodówce :).

Wyszły mi dwie babki z foremki z Pepco o srednicy 15 cm.

Polewa czekoladowa:

Rozpuszczona w kąpieli wodnej czekolada ciemna (40 g) oraz mleczna Torras (mlecznej 80 g). Dodałam krppelki karmelowe Nicks.

*Wszystkie wyżej wymienione produkty z wyjątkiem jaj i nabiału z kodem Przeketonowa kupisz taniej w ketosklep.pl 🙂

 

Wrzucam wpisy o keto i dziele się wszystkim, co uważam za słuszne – głównie autorskimi przepisami.  Robię to zupełnie za darmo. Natomiast jeśli chcesz wesprzeć możesz postawić mi „kawę” tutaj www.buycoffee.to/przeketonowa dzięki 🙂 Jeśli chcesz śledzić moje życie na i widzieć więcej, być na bieżąco – zaobserwuj mnie w mediach społecznościowych. Jestem na Facebooku i na Instagramie.

1 Comments on “Keto Sernik z Ricotty Puszysty Babka Wielkanocna Sernikowa Przepis na Ciasto Bez Cukru Bezglutenowe

Dodaj komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *