Keto Sałatka Szwabska w 2 Wersjach z mięsem / wege Śniadaniowa

A obejrzałam sobie Kuchenne Rewolucje i sketonizowałam sałatkę Pani Madzi Gessler. Doskonała na śniadanie, dodatek lub kolację. Sprawdź na co wymieniłam ziemniaki i czy taka sałatka trafi w Twoje gusta. Proste składniki, szybkie wykonanie. Energetyczna miseczka jak na keto sałatkę przystało!

Składniki:

  • 3 gotowane jaja
  • 50 g selera gotowanego (korzeń)
  • 50 g żółtego sera pokrojonego w kostke / wiórki
  • 50 szynki lub jak w oryginalnej szwabskiej mortadeli – ale ciężko znaleźć z dobrym składem dzisiaj
  • szczypiorek
  • łyżka majonezu
  • odrobina czosnku jeśli lubisz
  • pieprz, sól do smaku
  • opcjonalnie koperek jeśli lubisz

kcal ok. 590

T: 45 B: 40 W(n): 3,3

Możesz do tego dorzucić kilka pomidorków koktajlowych – dojdzie ci ok 12 kcal wtedy.

Wersja wege:

  • 50 g ugotowanego selera
  • 100 g żółtego sera
  • szczypiorek
  • łyżka majonezu
  • odrobina czosnku jeśli lubisz
  • pieprz, sól do smaku
  • opcjonalnie koperek jeśli lubisz

kcal ok. 590

T: 49 B: 28 W(n): 7

2 Comments on “Keto Sałatka Szwabska w 2 Wersjach z mięsem / wege Śniadaniowa

  1. Sałatka idealna na szybką kolację, albo śniadanie w weekend lub do pracy – mało pracy, wielki efekt, uwielbiam!

Dodaj komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *