Keto Pączki z Cukinii Bezglutenowe Pieczone Mięciutkie Puszyste Zdrowe Bez Cukru Fit Low Carb

Przepyszne pączusie z cukinii, w których nie czuć cukinii – idealny sposób na przemyt dobrych wartości odżywczych w deserku! Prosty przepis, szybka robota, a jeszcze szybciej to niestety znikają…warto pokusić się o podwójną porcję!

Składniki:

  • 80 g mascarpone
  • 15 g masła
  • 120 g musu z cukinii
  • 4 jaja
  • 25 g błonnika bambusowego
  • 30 g izolatu białka serwatkowego o smaku waniliowym Beketo
  • 20 g erytrytolu
  • 20 g inuliny z cykorii
  • szczypta proszku do pieczenia

Przygotowanie:

  1. Rozpuść mascarpone podgrzewając oraz mieszając. Dodaj masło, odstaw.
  2.  Obierz cukinię, zatrzyj na tarce, zblenduj na gładki mus. Połącz z masą z punktu 1, zamieszaj. Dodaj sypkie składniki z wyjątkiem erytrytolu oraz żółtka jaj i wymieszaj. Odstaw.
  3. Ubij białka jaj z erytrytolem na sztywną pianę.
  4. Połącz puch z białek z masą z punktu 2 na wolnych obrotach.
  5. Przelej do foremek i piecz około 15 minut w 160 stopniach UWAGA! – BEZ TERMOOBIEGU 🙂 Mają lekko wyrosnąć i się zarumienić.

Wyszło mi 10 sztuk. Nie zalewamy foremek do końca – mocno rosną.

Nadziałam dżemem morelowym bez cukru.

Polewa to: oik 50 ml wody i pół łyżeczki żelatyny – po wymieszaniu połączone z ok. 80 g mascarpone. Kropelki Nicks waniliowe do smaku wedle uznania.

Klepksy z ciemnej czekolady dla dekoracji.

Sprawdź też pozostałe przepisy na pączki na blogu:

Wrzucam wpisy o keto i dziele się wszystkim, co uważam za słuszne – głównie autorskimi przepisami.  Robię to zupełnie za darmo. Natomiast jeśli chcesz wesprzeć możesz postawić mi „kawę” tutaj www.buycoffee.to/przeketonowa dzięki 🙂 Jeśli chcesz śledzić moje życie na i widzieć więcej, być na bieżąco – zaobserwuj mnie w mediach społecznościowych. Jestem na Facebooku i na Instagramie.

 

1 Comments on “Keto Pączki z Cukinii Bezglutenowe Pieczone Mięciutkie Puszyste Zdrowe Bez Cukru Fit Low Carb

Dodaj komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *