Keto Pączki Bez Cukru Pieczone Serniczkowe z Ricotty Puszyste Fit Donuty z Piekarnika Low Carb Bezglutenowe

Mięciutkie, serniczkowe oponki idealne nie tylko na tłusty czwartek. Skład podobny do moich ostatnich placuszków z ricotty. Proporcje nieco zmienione dla zachowania formy donutów. Przepyszne! Jeśli lubisz puszyste serniczki to na pewno Ci posmakują!

Składniki:

  • 250 g ricotty
  • 50 g masła (miękkiego)
  • 4 duże jaj lub 5 mniejszych
  • 30 g mąki bambusowej
  • 80 g budyniu waniliowego bez cukru
  • 20 g erytrytolu
  • 20 g inuliny

Przygotowanie:

  1. Wymieszaj dokładnie serek z masłem, dodaj żółtka i jeszcze raz zamieszaj.
  2.  Dodaj żóltka oraz sypkie składniki z wyjątkiem erytrytolu i zmiksuj na gładki krem.
  3. Ubij białka z erytrytolem na sztywną pianę.
  4. Połaćz obie masy na niskich obrotach.
  5. Przelej do foremek i piecz około 15 minut w 160 stopniach z termoobiegiem.

Krem:

  • 80 g białej czekolady
  • 60 g jagód
  • 50 ml wrzątku

Rozpuściłam wszystko w kąpieli wodnej, następnie zblendowałam. Użyłam jagód kamczackich.

Sprawdź pozostałe 21 przepisów na pączki:

 

Dodaj komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *