Jagodzianka XXL Ciasto z Jagodami bez Cukru bez Mąki Fit Miękkie Puszyste Keto Low Carb

To przepyszne ciasto na wzór biszkoptu lecz wilgotne i rozpływające się w ustach jak chmurka. W przeciwieństwie do biszkoptu nie jest suche lecz wilgotne. Mi bardzo smakuje! Minimum składników, maksimum smaku – lekkie ciacho idealne na letnie śniadanie!

Składniki:

  • 6 dużych jaj
  • 70 g izolatu białka kokosowego – równie smaczne będzie z waniliowym. Używam Beketo.
  • 40 g erytrytolu (mniej/więcej jak lubisz)
  • 4 łyżki napoju roślinnego – dałam sojowy – może być migdałowy czy kokosowy

dodatkowo: dżem jagodowy bez cukru lub jagody (mogą być też inne owoce – byle nie mrożone)

Przygotowanie:

1. Ubij białka z erytrytolem na sztywną pianę.
2. Dodaj żółtka i izolat. Połącz na niskich obrotach.
3. Dodaj mleko roślinne, wymieszaj.
4. Piecz około 24 minuty w 150 stopniach z termoobiegiem.
5. Wyjmij nie wyłączając piekarnika .
6. Poczekaj parę minut aż przestygnie.
7. Zdejmij skórkę.
8. Ułóż dżem jagodowy lub owoce jeśli masz (ale nie mrożone).
9. Piecz jeszcze przez 12 minut.
10. Opcjonalnie zetrzyj 3 orzechy makadamia na górę jak ja (lub więcej)
Jeśli chcesz by było mniej wilgotne i bardziej biszkoptowe pomiń dodatek napoju roślinnego.

5 Comments on “Jagodzianka XXL Ciasto z Jagodami bez Cukru bez Mąki Fit Miękkie Puszyste Keto Low Carb

  1. Będę robić, izolat w końcu zamówiłam! Bo już w tylu przepisach widziałam, które chciałam wypróbować że musiałam 🙂

  2. Musze wreszcie zamówić ten izolat BeKeto, wydaje się idealnie pasować do wszelkich leciutkich wypieków. Marzy mi się w końcu jakaś chmurka, zmęczyły mnie zakalce po innych izolatach 😀

Dodaj komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *