Fit Snickers bez Pieczenia Pełen Błonnika Zdrowy Przepis Bardzo Prosty Keto Low Carb

Może nie jest skąpany czekoladową polewą, ale zapewniam, że ten deser spodoba się nawet najbardziej wymagającym słodyczowym łasuchom. Moja wersja jest mega prosta i pełna zdrowego błonnika, którego nie dostarczy Ci żaden gotowy orzechowy batonik! Budyniowe nadzienie o smaku orzechowym w objęciach czekoladowej kruszonki z dodatkiem soli morskiej zaspokoi potrzebę na słodkie w zdrowszy sposób.

Spód i góra to czekoladową kruszonką, ale taka mało krusząca się:

  • 100 g czekolady
  • 100 g mąki migdałowej
  • jeśli będzie zbyt gęste (zależy od czekolady) dodaj odrobinę oleju kokosowego

Przygotowanie:

  1. Rozpuść czekoladę w kąpieli wodnej i połącz z mielonymi migdałami.
  2. Pół poszło na blaszkę – uklepałam i na to krem:
    • 120 g mascarpone i 80 g masła orzechowego -> rozpuść najpierw mascarpone na małym ogniu doprowadzając do kremowej konsystencji – połącz z masłem orzechowym w krem. Dodaj kilka ziaren soli morskiej, by podkręcić smaki.
  3. Sypnęłam garść orzechów ziemnych na to po czym posypałam resztę kruszonki i uklepałam ręsztę czekoladowej kruszonki z mąki migdałowej.

Blaszka oczywiście wyłożona papierem do pieczenia, którym możesz pomóc sobie uklepać fajnie czekoladowo migdałowy spód i górę. Jak zaczniesz dociskać łapkami przez papier to będzie ci łatwiej zrobić równą warstwę na dole i na górze. A nawet jak nie pokryjesz dokładnie i będą prześwity orzechowego kremu lub orzechów to też nie będzie źle wyglądać. Możesz jeszcze polać czekoladą górę.

kcal. ok 516 w 100 g (całość ma ok. 460 g)

T: 46,32 B: 15,41 Wn: 7,27

prawie 9 g błonnika w 100 g 🙂

Możesz obejrzeć też film z przygotowania (kliknij)

7 Comments on “Fit Snickers bez Pieczenia Pełen Błonnika Zdrowy Przepis Bardzo Prosty Keto Low Carb

    • mniej więcej 10×15 cm 🙂 może max 15×15 cm – zmniejszałam formę wykładając zbyt dużą przestrzeńn pudełkiem herbaty

  1. Klasyk, który gości u mnie w domu najczęściej, najwspanialszy snickers keto! Tutaj gra wszystko – spód, masa orzechowa, chrupkość orzechów i przyjemna ciężkość całego deseru. Uwielbiam ponad wszystko!

  2. Dzis robiłam w tortownicy 17cm,wyszło super. Bardzo smaczne, można jeść i jeść ☺️

Dodaj komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *