Donuty Czekoladowe bez Cukru Pączki Keto w Stylu Halloween z Kremem Dyniowo Orzechowym z Kruchymi Piegami

Przepyszne i mocno czekoladowe donuty pokyte kremem z musu z dyni i kilku innych składników okraszone kruchymi piegami z kruszonki bez pieczenia. Bez sztucznych barwników, w stu procentach naturalne i zdrowe!

 

Składniki:

  • 4 jaja
  • 100 g mascarpone
  • 100 g masła
  • 50 g czekolady
  • 50 g erytrytolu
  • 2 łyżki cynamonu
  • 2 łyżki ciemnego kakao
  • Szczypta chilli, imbiru
  • 25 g mąki bambusowej (ok. Pół szklanki)
  • 50 g mąki migdałowej

Przygotowanie:

1. Rozpuść mascarpone podgrzewając i mieszając. Dodaj pozostałe mokre składniki prócz jaj i zblenduj na gładki krem
2. Ubij białka ze słodzikiem. Dodaj żółtka, mąki i krem z punktu pierwszego. Wymieszaj.
3. Piecz około 12-15 minut (chyba – przepraszam zapomniałam spisać – można otworzyć w trakcie – nie opadną) w foremkach silikonowych.

Składniki kremu:

  • 300g musu z upieczonej dyni
  • 40 g masła orzechowego
  • 100 g mascarpone
  • 20 g masla
  • Syrop klonowy bez cukru
  • Cynamon do smaku
  • Aromat pomarańczowy
Też rozpuszczamy mascarpone i łączymy blenderem z resztą.

Kruszonka:

  • 40 g czekolady
  • 40 g mąki migdałowej
Po prostu rozpuszczona czekolada połączona z mąką migdałową. Dla lepszego efektu wyłóż na talerz, ugnieć i wstaw do lodówki. Wyjmij schłodzone i pokrój na kawałki nożem do masła – powtykaj w krem „piegi” tworząc minki lub wzory.

1 Comments on “Donuty Czekoladowe bez Cukru Pączki Keto w Stylu Halloween z Kremem Dyniowo Orzechowym z Kruchymi Piegami

Dodaj komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *