Ekpresowe ciasto bez mąki, bez cukru i innych keto składników – bardzo kokosowe. Coś dla przefanów kokosa. Idealne dla tych, którzy zaczynają a jeszcze niekoniecznie mają mąkę bambusową i inne tego typu składniki. Ciasto przekokosowe, crunchy. Minimum składników – maksimum smaku. Dużo błonnika, zero mąki, zero cukru. Porściej i szybciej się na serio nie da! To tylko trzy składniki!
Składniki:
- 3 jaja
- 100 g wiórków kokosowych
- do smaku dosłodzić jeśli potrzebujesz ok. 30 g erytrytolu
- czekolada do polania (można bez)
Przygotowanie:
- Ubij białka, dodaj żółtka i wiórki kokosowe.
- Piecz 20-25 minut w 150 stopniach z termoobiegiem.
Blaszka 15×20 cm
Opcjonalnie polej czekoladą 🙂
Kcal w 100 g ok. 332,8
T: 29,7 B: 9,3 Wn: 9,2
(całość ma ok. 286 g)
Robiłam i bardzo mi smakowało
Przecież to jest najprostsza i najwspanialsza ze wszystkich kokosanek!