Ciasto Kokosowe bez Mąki bez Cukru Keto Przepis Low Carb Przekokosanka

Ekpresowe ciasto bez mąki, bez cukru i innych keto składników – bardzo kokosowe. Coś dla przefanów kokosa. Idealne dla tych, którzy zaczynają a jeszcze niekoniecznie mają mąkę bambusową i inne tego typu składniki. Ciasto przekokosowe, crunchy. Minimum składników – maksimum smaku. Dużo błonnika, zero mąki, zero cukru. Porściej  i szybciej się na serio nie da!  To tylko trzy składniki!

Składniki:

  • 3 jaja
  • 100 g wiórków kokosowych
  • do smaku dosłodzić jeśli potrzebujesz ok. 30 g erytrytolu
  • czekolada do polania (można bez)

Przygotowanie:

  1. Ubij białka, dodaj żółtka i wiórki kokosowe.
  2. Piecz 20-25 minut w 150 stopniach z termoobiegiem.

Blaszka 15×20 cm

Opcjonalnie polej czekoladą 🙂

Kcal w 100 g ok. 332,8

T: 29,7 B: 9,3 Wn: 9,2

(całość ma ok. 286 g)

 

Ciasto pochodzi z Ebooka „Ciasta Keto Nie Tylko na Święta”

2 Comments on “Ciasto Kokosowe bez Mąki bez Cukru Keto Przepis Low Carb Przekokosanka

Dodaj komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *