Ciasto Jogurtowe z Błonnika Bambusowego Przepis Keto Fit Low Carb

Lekkie i puszyste ciasto – delikatne w smaku – w połączeniu z owocami – idealne jako słodki dodatek na redukcji czy adaptacji. Niskowęglowodanowe ciacho, które zrobi każdy!

Składniki:

  • 4 duże wiejskie jaja / 5 mniejszych
  • 400 g jogurtu gęstego
  • 50 g mąki bambusowej
  • 40 g budyniu waniliowego bez cukru
  • 40 g erytrytolu (mniej/więcej do smaku wedle uznania)
  • skórka z całej cytryny
  • mus z ulubionych owoców na górę (świeże/ dżem)
  • zupełnie opcjonalnie pół łyżeczki proszku do pieczenia – ja dałam, ale chyba można pominąć

Przygotowanie:

  1.  Ubij białka z erytrytolem.
  2.  W oddzielnej misce zmiksuj jogurt z żółtkami, dodaj budyń w proszku. Możesz też od razu dodać błonnik bambusowy (lub dodać do całości – sugeruję drugą opcję – jest bezpieczniej).
  3.  Połącz biały puch z żółtym krem łyżką lub na niskich obrotach.
  4.  Piecz w 140 stopniach w termoobiegu przez 15 minut. Zmniejsz do 100 stopni i piecz jeszcze około 15-20 minut. Ma być lekko rumiane i zwarte – możesz sprawdzić w trakcie – nie powinno opaść.
  5.  Po przestudzeniu wylej mus z ulubionych owoców – u mnie mango kokos – mus ze słoika – uwielbiam go.

8 Comments on “Ciasto Jogurtowe z Błonnika Bambusowego Przepis Keto Fit Low Carb

  1. Kolejna propozycja na wekend👌👌. Wygląda smakowicie a z tym musikiem będzie 😋😋😋💪🥰🥰

  2. Dziś zrobione i zapewne dziś będzie zjedzone 🙈 Cytując męża mego: ale to dobre, takie fajne i mięciutkie 😂

Dodaj komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *