Ciasto Delicja XXL „Tango z Mango” z Domową Galaretką Biszkopt Bezglutenowy Przepis Fit Keto Low Carb

A jeśli nie chce Ci się bawić w robienie małych okrągłych ciastek to można to zrobić w formie ciasta na całą blaszkę i pokroić na małe kwadraty czy prostokąty przed podaniem. Można zrobić z mango jak tu, ale równie dobrze możesz skorzystać z przepisu na galaretkę z dżemu z poprzedniego przepisu na delicje!

Składniki na biszkopt:

  • 4 jaja
  • 40 g budyniu waniliowego bez cukru
  • 4 łyżki mąki migdałowej
  • szczypta proszku do pieczenia
  • 3-4 łyżki erytrytolu

forma u mnie: 22×32 cm

Przygotowanie:

  1. Ubij białka z erytrytolem na sztywny puch.
  2. Dodaj budyń i zmiksuj dokładnie.
  3. Po wyłączeniu miksera dodaj pozostałe składniki i wymieszaj już łyżką.
  4. Piecz około 10-12 minut w 150 stopniach z termoobiegiem.

Domowa galaretka:

  • ok 400 g pulpy mango z e-superfood – może być inny owoc 🙂 w sklepie są bardzi ciekawe musy
  • 40 ml wody (do rozpuszczenia żelatyny) + żelatyna łyżka

W ciepłej wodzie rozpuść żelatynę i połącz z musem mango. Odstaw do przestudzenia i lekkiego stężenia

Polewa z białej czekolady: (można użyć ciemnej):

  • 80 ml wody
  • łyżka żelatyny
  • łyzka gumy guar
  • 80 g białej czekolady bez cukru – dałam Torras

W wodzie rozpuść żelatynę jak wcześniej. Rozpuść w jeszcze ciepłym roztworze czekoladę. Na koniec dodaj gumę guar i zblenduj. Odstaw do lekkiego przestudzenia i zagęszczenia zanim polejesz.

 

Składanie ciasta:

  1. Biszkopt wyjmij z formy i odwróć na płaską stronę.
  2. Wylej, a raczej wyłóż zagęszczony mus z mango i rozprowadź dokładnie.
  3. Wstaw do lodówki na ok. 10 minut aby stężało.
  4. Na koniec polewa z czekolady 🙂

 

 

z kodem: PRZEKETONOWA rabat na zakupy w sklepie 🙂 w ramach współpracy:

Puree mango z przepisu

1 Comments on “Ciasto Delicja XXL „Tango z Mango” z Domową Galaretką Biszkopt Bezglutenowy Przepis Fit Keto Low Carb

Dodaj komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *