Blok Czekoladowy z Keto Mleka w Proszku Przepis

Gwarantuję, że jeszcze lepszy niż tradycyjny. Sprawdź czym możesz zastąpić mleko w proszku a ten jeden składnik na zawsze odmieni Twoje życie. Rozpływający się w ustach, przeczekoladowy blok keto od Przelketonowej jest najlepszy! Dziewczyny z Fejsa i Insta, które znają już ten blok go uwielbiają!

Składniki:

  • 250 g mascarpone (małe opakowanie)
  • 40 g czekolady
  • 150 g mleka kokosowego w proszku
  • słodzidło wedle uznania

Przygotowanie:

  1. Rozpuść mascarpone podgrzewając lekko nieustannie mieszając.
  2. Wyłącz kuchenkę i dodaj czekoladę, mieszaj aż się polączy w jednolity krem i na koniec wsyp mleko kokosowe w proszku, wymieszaj.
  3. Wylej do formy i chłodzimy. Ja posypałam orzechami makadamia i piniowymi.

kcal w 100 g ok. 479 (całość ma ok 440 g)

T:43,13 B: 4,72 Wn: 17,8

Tutaj mamy nieco więcej węglowodanów niestety, ale deser to jeden z moich lepszych. Do tego wierzę, że nie da się tego zjeść więcej niż 100 gramów na raz, bo jest na prawdę słodkie i sycące 🙂

10 Comments on “Blok Czekoladowy z Keto Mleka w Proszku Przepis

  1. To jest absolutna petarda! Ja generalnie nie należę do słodkożerców, ale to jest jedna z obowiązkowych pozycji na moim keto ❤️ to i Twoja Pizza z patelni, której podstawowy przepis wykorzystuję na wiele sposobów. Uwielbiam Cię za te przepisy 🙂

  2. Uwielbiam ten blok był moim pierwszym przepisem który zrobiłam od Ciebie Przeketonowa 👌👌👌mleko koko w proszku mam zawsze w schowku. Ten blok jest rewelacyjny mój ulubiony

  3. To jest kompletny sztos i game changer!! Pyszne, bardzo czeko i idealne na napady zachciewajek 🙂

  4. Bardzo mi smakował ten blok, jest idealny do kawy na przełamanie goryczki ♥️ pysznie kremowy. Jeśli lubisz czekoladę to właśnie to czego potrzebujesz do szczęścia 👌

Dodaj komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *