Przepis na Biszkopt z Mąki Kokosowej Wersja bez Skrobi Bezglutenowe Ciasto Keto Low Carb Fit Prze

Dużo osób pytało o wersję biszkoptu z mąki kokosowej z ostatnich przepisów bez skrobi…poczyniłam choć wciąż jednak jak dla mnie lepszy jest tanten z budyniem w proszku. Ten jest mniej puszysty i bardziej wilgotny i jednoczesnie kruszący się…ale smaczny oczwyiście! 🙂

Smakowało? Możesz postawić mi wirtualną kawkę! Nawet najmniejsza to 6 jaja do ciasta 🙂 www.buycoffee.to/przeketonowa dzięki 🙂 Jeśli chcesz śledzić moje życie na i widzieć więcej, być na bieżąco – zaobserwuj mnie w mediach społecznościowych. Jestem na Facebooku i na Instagramie.

Składniki:

  • 5 jaj
  • 50 g mąki kokosowej
  • 80 g mąki migdałowej
  • 120 ml wody ciepłej
  • 40 ml oleju MCT
  • 30 g inuliny z cykorii
  • 20 g erytrytolu – można osłodzić mocniej, dla mnie migdały już słodkie
  • pół łyżeczki pdp

Przygotowanie:

  1. Zalej mąkę kokosową ciepłą wodą, wymieszaj i odstaw do przestudzenia.
  2. Ubij białka z erytrytolem na sztywną pianę.
  3. Połącz żółtka z kleikiem z pkt. 1.
  4. Połącz obie masy mieszając łyżką,. Na koniec wspyp mieszankę przesianej mąki migdałowej z inuliną z cykorii oraz proszkiem do pieczenia,
  5. Przelej do formy wyłożonej papierem i piecz ok 45 minut w 160 stopniach z termoobiegiem. Forma u mnie 15×20 cm.

 

Dodaj komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *