Połączyłam dwa wasze ulubione ostatnio przepisy z mojego bloga: przemichaszki i ptasie mleczko czekoladowe bez cukru. Jak dla mnie rozkosz idealna na lato: smak cukierków z lekkością deseru na zimno.
Wrzucam wpisy o keto i dziele się wszystkim, co uważam za słuszne – głównie autorskimi przepisami. Robię to zupełnie za darmo. Natomiast jeśli chcesz wesprzeć możesz postawić mi „kawę” tutaj www.buycoffee.to/przeketonowa dzięki 🙂 Jeśli chcesz śledzić moje życie na i widzieć więcej, być na bieżąco – zaobserwuj mnie w mediach społecznościowych. Jestem na Facebooku i na Instagramie.
Składniki:
- 400 ml mleczka kokosowego z puszki
- 3-3,5 łyżki żelatyny w zależności od gęsgtości mleczka
- 150 g masła orrzechowego – uzyłam z kawalkami orzeszków
- 80 g maki z orzechów arachidowych
- czekolada ciemna 100 g lub ciemna 60 g + mleczka 40 g
- kropelki karmelowe
Przygotowanie:
- Odlej część mleczka kokosowego i podgrzej w kapieli wodnej rozpuszczając w nim żelatynę. Przestudź i połącz z resztą mleczka
- Połącz mleczko kokosowe z roztopioną w kąpieli wodnej czekoladą, zamieszaj. Dodaj masło orzechowe i zblenduj.
- Na końcu dodaj mąke z orzechów arachidowych, wymieszaj i przelej do formy wyłożonej papierem
- Wstaw do lodówki do stężenia.